Oorwarmers zijn hip en in de mode en zijn een goed alternatief voor bescherming van je oren tegen de winterkoude.

Oren zijn erg kwetsbaar als het gaat om winterkoude. Het is dan ook belangrijk om je oren goed te beschermen tegen vrieskou. Natuurlijk kan dit met een muts maar heb je een kapsel dan heeft een muts nadelen omdat een muts je kapsel volledig kan ruïneren. Een leuk en hip alternatief zijn oorwarmers. Deze beschermen je oren tegen de kou en houden je oren lekker warm tijdens de koude wintermaanden. Oorwarmers zijn tegenwoordig te koop in alle kleuren. Bovendien zijn ze ook nog eens erg handig in gebruik.

Betekenis

Volgens het woordenboek is de betekenis van oorwarmers: Oorbedekkingen die worden gedragen ter bescherming tegen de kou.

Geschiedenis

In de jaren 70 werden de eerste oorwarmers gedragen. Deze zagen eruit als een koptelefoon. Ze hadden een schuifsysteem waarbij je de oorwarmers, net als bij een koptelefoon, in hoogte kon verstellen. In het jaar 2009 kwamen er ineens veel oorwarmers in het straatbeeld. De oorwarmers waren te koop in allerlei kleuren en soorten en waren veel hipper dan de uitvoeringen in de jaren 70. Mensen ontdekten de oorwarmer omdat deze veel gebruikersvriendelijk waren dan een muts. Bovendien waren ze nog trendy ook.

Voordelen

Het voordeel van oorwarmers is dat deze beter blijven zitten dan bijvoorbeeld een muts. Een muts kruipt op en deze moet je iedere keer weer over je oren trekken, ideaal dus voor (kleine) kinderen. De meeste oorwarmers kun je als het ware opvouwen en in je jaszak doen. De luxere uitvoeringen zijn in hoogte verstelbaar, zodat deze voor iedereen perfect passen. Bovendien ziet het er ook nog eens schattig uit.

Keuze

Oorwarmers zijn er in allerlei kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit de volgende kleuren en printjes; roze, rood, zwart een tijgerprint, witte pluche en nog veel meer. Ze zijn ook te koop in allerlei verschillende vormen. Je kunt ze kopen in de vorm van een brede haarband en in de vorm van een koptelefoon.

Prijzen

Erg diep hoef je niet in de buidel te tasten voor lekkere warme oren. Vanaf 4,95 euro kun je er al een kopen. Naarmate de prijzen hoger worden worden deze luxer. De materialen zijn duurzamer en de duurdere oorwarmers ogen luxer.

Een ding is zeker, oorwarmers zorgen voor warme oren tijdens de koude wintermaanden in Nederland.